Trygg e-handel
Delbetala tryggt

30-dagars faktura

Hemleverans

Fogskum engångsflaska

Vårt mest sålda fogskum som engångsflaska. Enkomponents polyuretanbaserat fogskum med godkända drivgaser. Mycket god vidhäftning, stora fyllegenskaper, hög termiskt och aukustiskt isolervärde och lättdoserad. Skyddas mot UV strålning.

Tillgänglighet  Finns i lager. Leveranstid 3-4 dagar.
Antal
119:- /st
(Ex. moms: 96 kr)
Fogskum är en utfyllnadsmassa av expanderad skumplast tillverkad av polyuretan som bland annat används för att täta värmeläckage mellan olika byggnadsdelar i byggnader. Fogskummet kommer till användning vid montage av till exempel dörrkarmar och fönsterkarmar eller syll med flera konstruktionsdetlajer.

Fogskum levereras på sprayburk som utvidgar sig samt stelnar vid applicering för att slutligen anta en struktur som närmast kan liknas vid frigolit. Slutprodukten är i sig inte speciellt stark, men dess vidhäftningsförmågan är bra. Fogskum är svår att avlägsna annat än på mekanisk väg. Polyuretan avger hälsovådliga isocyanater som utgör ett arbetsmiljöproblem för bl a byggarbetare. Vid användande eller aplicering av fogskum i yrkesmässigt bruk rekommenderas användning av skyddsmask och handskar.
br/>Polyuretan reagerar med fukt. Det kan därför lämpa sig att fukta ytor med vatten ytor som ska apliceras, vattenspraya underlaget och även på nylagd fog. Resultatet är bättre vidhäftning och effektivare härdning.