Trygg e-handel
Delbetala tryggt

30-dagars faktura

Hemleverans
 

Utåtgående pardörr - Drutex

Utåtgående parfönsterdörr tillverkat av underhållsfri PVC från tillverkaren Drutex. Vårt lågprisalternativ där du får mycket fönsterdörr för pengarna.

Pris (inkl.moms):
9 265 kr
Riktpris: 18 529 kr
Du sparar 9 264 kr!
(7 412 kr ex. moms)
Alltid 50% på nätet!

Beställningsvara. Normal leveranstid (vanlig vit) 4-6 veckor. Övrigt 6-8 veckor.
Frakt inom Sverige från 795 kr
Decimeter
Millimeter
Bredd (Dm)

x
Höjd (Dm)
Bröstning (Dm)
Serie
Glas
Gångdörr
Handtag
Kulör
Mittpost & spröjs
Tillval
Sett utifrån. Använd knapparna till höger för att byta vy.

Gångdörr sett utifrån

Vänster
Höger

Handtag

Handtagspaket med F1 säkerhetshantag och valfri låsning.

F1 Silver invändigt med Europa-låscylinder.+175
F1 Silver båda sidor med Europa-låscyliner invändigt och utvändigt.+299
F1 Silver båda sidor med Europa-låscylinder invändigt.+175

Låsning

Europa-
cylinder

Kulör Utvändig & Invändig

Namn
Standard Vit PVC
RAL
9016
Pris
0:-
Art-nr
White
Namn
Standard Vit PVC
RAL
9016
Pris
0:-
Art-nr
White

Mellanglasspröjs   Spröjsen går att få i bredderna 8, 18, 26 och 45mm. Standard är 26mm. Spröjsen är mellanglasspröjs vilket innebär att de ligger mellan glasskikten vilket gör att de inte är i vägen vid putsning

Stående: Liggande:
Bredd: Kulör utsida:
Kulör insida:

Genomgående mittpost  Skapa klassiskt utseende med mittposter eller spröjs. Våra genomgående mittposter går att få som 70mm och 84mm breda. Standard genomgående mittpost är 70mm

Stående: Liggande:
Bredd:

Linjera spröjs

Välj att linjera spröjsen med ett annat fönster. Är du osäker kontakta säljare.

Det finns inget fönster i kundvagnen att linjera mot.

Glaskassett

2-glas
3-glas
+187

Glas

Viktig information till dig som ska ha helglasade lösningar! Glas som går under 60cm från gångbar yta ska vara av personsäkerhetsglas. Detta innebär härdat eller laminerat glas. Denna regel gäller både invändigt och utvändigt.

Standard

Standard

Härdat personsäkerhetsglas

Invändigt
+0
Utvändigt
+0
Båda sidor
+0

Laminerat personsäkerhetsglas

Invändigt
+435
Utvändigt
+525
Båda sidor
+960

Ornamentglas

Frostat
+468
Cotswold
+351

Tröskel

Standard (66mm)
Låg alu-
tröskel (20mm)
+1175

Beslag

Standard

Spaltventil

Nej
Vit
+399

Tätningslist

Svart
Vy:
 

Utåtgående parfönsterdörr tillverkat av underhållsfri PVC från tillverkaren Drutex. Vårt lågprisalternativ där du får mycket fönsterdörr för pengarna. Fönsterdörren är uppbyggd av ett 5-kammarsystem med kraftig stålförstärkning. Går att få millimeter-anpassat utan extra kostnad. Går att få med handikappanpassad tröskel på 20 mm. Profilerna har rundade hörn och en mjukare design än övriga sortimentet från Nordiska Fönster.
Drutex är Europas största fönstertillverkare och har sin produktion i Polen. Alla fönster är SP testade och P-märkta vilket borgar för god kvalitet trots det låga priset.

Helglasade parfönsterdörrar är utrustade med härdat personsäkerhetsglas in & utvändigt. Gångdörren kan öppnas upp 180 grader såvida dörren placeras längs med fasadens linje. Perfekt för dig som vill skapa stor öppning i fasaden och trolla bort dörrbladet. Väljer man broms i handtaget begränsas öppningen till 90 grader. Bromsen kan dock enkelt lossas med två skruvar för att öppna upp dörren helt. Den passiva dörren kan öppnas 180 grader då den inte är utrustad med friktionsbroms. Dörrbladet är aningen bredare jämfört med övriga sortimentet. SP testat och P-märkt. 

Måttanpassa utan extra kostnad 
Anpassa din pardörr efter hålet i fasaden. Det kostar inget extra med millimeteranpassning och du kan enkelt beställa din parfönsterdörr i specialmått direkt i vår e-handel. Observera att du ska ha cirka 10 mm runt karmen för drevning. Vid millimeteranpassning anges karmyttermått som är produktens yttermått.

Så här mäter du storleken på din pardörr
Beroende på val av tröskel mäter man från gångbar yta inomhus till hålets ovankant. Dra av minst 10mm i ovankant och lägg på 20 mm om du har låg tröskel och cirka 50 mm (standard tröskel är 70mm) om det är standard tröskel. Ex med låg tröskel: Hålet från golvet till hålets ovandel är 2100mm. Dra av 10mm i ovankant och lägg på 20 mm i underkant då tröskeln kan sänkas ner 20 mm. Det gör att fönsterdörren ska ha en höjd på 2110 mm. Breddmåttet ska ha ett karmyttermått så det är minst 10mm runt om vilket innebär att om breddmåttet på hålet är 1000 mm ska dörren vara 980 mm. Storlek anges alltid bredd gånger höjd.

Låg tröskel eller standard tröskel 
Vi rekommenderar låg tröskel på 20 mm då det ger ett bättre flöde ut till trädgården. Den låga tröskeln är klassificerad som handikappanpassad tröskel. Att tänka på är att tröskelns ovankant ska harmoniera med golvets ovankant, även kallat gångbar yta. Det gör att dörren kan behöva vara något lägre då tröskeln är låg. Vid val av vanlig tröskel kan tröskeln sänkas ner vilket gör att du behöver en högre fönsterdörr.

Kulörer
Som standard, PVC vit RAL 9016. Går att få upp till 43 olika kulörer och träimitationer.

U-värde

Då pardörren är helisolerad och med energiglas ligger u-värdet på 0,96 på hela konstruktionen med ett 3-glas. Rekommendationen från Boverket är 1,0. För lägre u-värde välj fönsterdörrar från våra serier Fjord eller Fjäll från vårt egna varumärke. Ju lägre värde desto bättre isolering då värdet U anger energiförlust. Låga u-värden ökar risken för kondens på utsidan av glaskassetten och helt normalt då värmen från insidan inte orkar sig genom glaset och torka upp utsidan. Detta är ett tecken på ett väl isolerat fönster. Kondens uppstår vissa dagar per året och försvinner normalt på morgonen av värme eller vind.

Glas

Välj mellan 2-glas eller 3-glas. Vi rekommenderar alltid 3-glas till bostäder där man vistas året runt då det skapar bättre komfort i form av bättre isolervärde, lägre energiförbrukning, reducerat kallras samt bättre ljudisolering. 2-glas används främst till byggnader så som garage, förråd etc. som inte innefattas som bosatt yta. Fönsterdörrar som är helglasade är som standard utrustade med personsäkerhetsglas.

Garanti
30 års garanti på PVC-vit kulörbeständighet. 10 år på kondensbildning mellan glasskikten och 5 års garanti på övrig konstruktion.

Skötselråd

PVC rengörs enklast med ljummet vatten och diskmedel eller grön såpa. Använd aldrig kemikalier! Svåra fläckar behandlas normalt med vanligt diskmedel men vid extrema fall kan aceton användas. OBS! Aceton kan matta ner ytan och får inte användas på kulörer. Undvik smuts och grus som kan repa glaset. Rengör mekaniska delar och smörj vid behov enligt instruktioner från Nordiska Fönster.


Tillverkare: Drutex
Profil: Iglo 5 PP
Tätning: 2 tätningslister

Dimensioner
Karmdjup: 70mm
Profilhöjd (karm + båge): 143mm 

U-värde & Glas
2-glas: 24mm glaskassett. U-värde 1,0
3-glas: 40mm glaskassett. U-värde 0,7

U-värde hela konstruktionen
2-glas: 1,2
3-glas: 0,96

Ljud-värde
2-glas: -32dB
3-glas: -34dB

Handtag
Vit standard ingår. Övriga som tillval. Går att få handtag & cylinder in-& utvändigt.

Broms i handtag
Tillval

Tröskel
Standard PVC: 66mm
Låg-aluminium: 20mm  (Tillval)

Personsäkerhetsglas
Helglasade dörrar härdat personsäkerhetsglas in & utvändigt