Trygg e-handel
Delbetala tryggt

30-dagars faktura

Hemleverans
 

Utåtgående pardörr trä - Norrland

Utåtgående parfönsterdörr från vårt eget varumärke. Utrustad med härdat personsäkerhetsglas som standard. Ingår i vår serie Norrland och går enbart att få med 2-glas. U-värde 1,1 på hela konstruktionen.

Pris (inkl.moms):
10 729 kr
Riktpris: 21 458 kr
Du sparar 10 729 kr!
(8 584 kr ex. moms)
Alltid 50% på nätet!

Beställningsvara. Normal leveranstid 7-9 veckor. Frakt inom Sverige från 795 kr
På grund av hög orderingång har vi just nu längre leveranstider än normalt. Beräknad leveranstid 7-12 veckor.
Decimeter
Millimeter
Bredd (Dm)

x
Höjd (Dm)
Bröstning (Dm)
 
Serie
Glas
Gångdörr
Handtag
Kulör
Mittpost & spröjs
Tillval
Sett utifrån. Använd knapparna till höger för att byta vy.

Hängning sett utifrån

Vänster
Höger

Handtag

Handtag på båda sidor, med låsvred på insidan ingår som standard.
Obs! Handtaget sitter på gångdörren.
Handtag på båda sidor med låsvred på insidan
+0 kr
Handtag på båda sidor med ovalcylinder på insidan
+778 kr
Handtag på båda sidor med ovalcylinder på båda sidor.
+1098 kr
Handtag endast insida med ovalcylinder endast insida
+778 kr

Kulör

Invändig kulör
Utvändig kulör
Namn
Vit
RAL
Saknas
Pris
0:-
Art-nr
Saknas
StandardkulörerValfri NCS-kulör
Valfri NCS
Förhandsgranskning ej tillgänglig.

Spröjs   Spröjsen går att få i bredderna 8, 18, 26 och 45mm. Standard är 26mm. Spröjsen är mellanglasspröjs vilket innebär att de ligger mellan glasskikten vilket gör att de inte är i vägen vid putsning

Stående: Liggande:
Bredd: Kulör:
Typ:
  Valfri RAL-lack
Valfri RAL


Genomgående mittpost  Skapa klassiskt utseende med mittposter eller spröjs. Våra genomgående mittposter går att få som 70mm och 84mm breda. Standard genomgående mittpost är 70mm

Stående: Liggande:
Bredd: Modell:
 

Slät mittpost

Dekormittpost

Glaskassett

2-glas

Glas

Viktig information till dig som ska ha helglasade lösningar! Glas som går under 60cm från gångbar yta ska vara av personsäkerhetsglas. Detta innebär härdat eller laminerat glas. Denna regel gäller både invändigt och utvändigt.

Härdat personsäkerhetsglas

Invändigt
+0
Utvändigt
+0
Båda sidor
+0

Laminerat personsäkerhetsglas

Invändigt
+1 683
Utvändigt
+1 683
Båda sidor
+3 366

Ornamentglas

Frostat
+1 153
Cotswold
+1 153

Tröskel

57mm hårdträ
25mm alu-
tröskel
+684

Hakkolvsspanjolett

Nej
Ja
+998

Spaltventil

Ej spaltventil
Vit
+279

Persienn

Nej
Persienn
+1 802

Tillval

Spaltventil: Perfekt för att skapa god ventilation. Moderna fastigheter bör inte ha spaltventil då de försämrar fönstrets ljud- & isolervärde. Vi rekommenderar alltid riktiga ventiler i fasaden eller FTX ventilation för moderna fastigheter.

Vy:
 

Utåtgående parfönsterdörr i trä från vårt egna varumärke. Ingår i vår serie Norrland. Här är parfönsterdörren för dig som vill ha mycket för pengarna och där du kan designa den helt efter dina önskemål. Tillverkat av kvistfritt och kärnvirke av furu. Karmarna är lamellimmade och fingerskarvade vilket skapar extra hög formstabilitet. Träet har sitt ursprung från Sibirien och är av långsamtväxande trä vilket ger bättre skydd mot röta. Vinklade profiler på utsidan för mer ljusinsläpp samt känslan av smalare karmar. Broms i handtag som standard och låg tröskel med bruten köldbrygga som tillval. Alla fönsterdörrar är som standard utrustade med härdat personsäkerhetsglas in- och utvändigt. Gångdörr är försedd med broms i handtag och andra dörrbladet utan bromsfunktion. Dörrbladen går att vinkla upp 180 grader längs fasaden utsidan såvida dörrbromsen tas bort samt att karmen linjerar med fasadens utsida. Vår parfönsterdörr är av extremt hög finish och design. Detta ser man tydligt på alla noga utvalda detaljer. Läs mer om vår fönsterdörr i trä här.

Måttanpassa utan extra kostnad 
Anpassa din parfönsterdörr efter hålet i fasaden. Det kostar inget extra med millimeteranpassning och du kan enkelt beställa din fönsterdörr i specialmått direkt i vår e-handel. Observera att du ska ha cirka 10 mm runt karmen för drevning.

Trösklar 
Som standard är vår parfönsterdörr utrustad med en tröskel i hårdträ (57mm). Som tillval går det att få en låg tröskel (25mm) som är mer slimmad och lämpar sig där man ställer höga krav på obefintlig tröskel. Låga trösklar i aluminium är alltid isolerade med bruten köldbrygga. Låg tröskel kan sänkas ner för att bli helt obefintlig på insidan.

U-värde 
Då parfönsterdörren är helisolerad och med energiglas ligger u-värdet på 1,1 på hela konstruktionen med ett 2-glas. Ju lägre värde desto bättre isolering då värdet U anger energiförlust. Låga u-värden ökar risken för kondens på utsidan av glaskassetten och helt normalt då värmen från insidan inte orkar sig genom glaset och torka upp utsidan. Detta är ett tecken på ett väl isolerat fönster. Kondens uppstår vissa dagar per året och försvinner normalt på morgonen av värme eller vind.

Kulörer
Täckmålat med vit kulör NCS 0502-Y eller lasyr. Kan fås i
valfri NCS kulör som tillägg. Går att få lackerat i valfri NCS kulör eller lasyr.

Glas 
Välj mellan 2-glas (Norrland) eller 3-glas (Norrland Plus). Vi rekommenderar alltid 3-glas till bostäder där man vistas året runt då det skapar bättre komfort i form av bättre ljudvärde. Parfönsterdörrar är som standard utrustade med härdat personsäkerhetsglas in- och utvändigt.

Så här mäter du storleken på din fönsterdörr 
Parfönsterdörren ska ha 10 mm drevning runt karmen. Det innebär att dörren bör vara cirka 20 mm mindre på bredd och höjd i förhållande till hålet i fasaden. Vid millimeteranpassning anges karmyttermått som är produktens yttermått. Ta hänsyn till val av tröskel för att höjden blir rätt. Se produktblad för sprängskiss på trösklar.

Garanti 
10 års mot rötskada 
10 års mot kondens mellan glas samt beslagens funktionalitet
5 år kulörbeständighet
3 år på ytbehandling med lasyr

Skötselråd 
Parfönsterdörrar i trä rengörs enklast med ljummet vatten och diskmedel eller grön såpa. Använd aldrig kemikalier! Svåra fläckar behandlas normalt med vanligt diskmedel. Undvik smuts och grus som kan repa glaset. Rengör mekaniska delar och smörj vid behov enligt instruktioner från Nordiska Fönster.Tillverkare: Nordiska Fönster 

Dimensioner
Karmdjup: 95mm
Profilhöjd (Karm + båge): 121mm 

Tröskel
Som standard:
 Hårdträ 57mm
Tillval: 25mm handikappanpassad tröskel i Aluminium 

U-värde glas
2-glas: 1,1/kvm (24mm glaskassett)

Glas
Härdat personsäkerhetsglas in- och utvändigt 

Ljud-värde
2-glas: -32dB

U-värde hela konstruktionen
2-glas: 1,1

Handtag
Handtag på båda sidor med låsvred på insidan.
Broms i handtag som standard på gångdörren.

Glanstal
Vitmålat trä: Glans 20

Annan NCS kulör än vit på trä: Glans 23

Lasyr och klarlack på trä: Glans 40