Trygg e-handel
Delbetala tryggt

30-dagars faktura

Hemleverans

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Här har vi samlat ofta ställda frågor och svar. Hittar du inte något svar på just din fråga är du välkommen att kontakta oss.

Vad är ett U-värde?
U-värde är ett mått på värmeförlust. Desto lägre värde en produkt har desto mindre värmeförlust. Våra produkter är kända för sitt låga U-värde vilket sänker dina energikostnader.

Håller plast?
Dagens PVC håller otroligt hög kvalité och varken bleks, gulnar eller spricker.
PVC är det vanligaste materialet på fönster i övriga Europa och kommer inom några år även vara ledande som utbytesfönster i Sverige. Läs mer under PVC - Tester!

Vad menas med A-klassad PVC?
Ett A-klassat fönster är ett fönster som har ett isolervärde som är klassificerat som välisolerat. A-klass kan även antyda på godsets tjocklek på PVC fönster.

Hur lång är leveranstiden?
Leveranstiden kan variera beroende på produkt och årstid. PVC tar normalt cirka 4 veckor men kan ibland ta längre tid vi specialbeställningar. Trä/aluminiumfönster normalt 5-8 veckor.

Hur mäter jag ett fönster?
När man pratar storlek på fönster nämner man alltid bredd*höjd i decimeter. Ett fönster som exempelvis är 10*10 har inbyggnadsmåttet 100*100cm.
Våra produkter är alltid 1,5-2cm mindre än modulmått om inget annat anges i ordern. Det går givetvis bra att beställa i exakta mått. Udda mått i PVC kostar inte extra

Hur kommer det sig att ni är så billiga jämfört med alla andra?
Vi håller låga marginaler och har inga mellanhänder. Eftersom PVC är ganska nytt i Sverige väljer vi att växa som företag genom att hålla låga priser.

Varför händer det att jag får kondens på utsidan av mina fönster?
Ibland händer det att man får kondens på ytterglaset. Detta sker oftast på våren och hösten under sen kväll eller tidig morgon.

Levererar ni direkt till min adress?
Trä- och aluminiumbeklädda produkter kan vi skicka direkt från fabrik. Lagerförda fönster och fönsterdörrar levererar vi på en vecka!

Hur monterar jag fast fönsterblecket på ett PVC fönster?
I vår monteringsanvisning står det hur montering av fönsterbleck går till. Det fästes i ett spår under fönstrets framkant.
Fönsterbleck som monteras på framkanten måste tätas med en fog.

Går det att få fönster med dolda gångjärn?
Ja, dolda gångjärn kostar dock extra.

Måste man ha säkrat glas på helglasade partier?
är det ett nybygge eller tillbyggnad finns det en lag som säger att allt under 60 cm från gångbar yta ska ha säkrat glas. Vid renovering finns det ingen sådan lag.
Det är då upp till var och en. Vi använder oss av laminerat glas till PVC fönster och härdat glas till trä & aluminiumbeklädda fönster.


Läs också

» Köpvillkor
» Frakt & leveransinformation