Trygg e-handel
Delbetala tryggt

30-dagars faktura

Hemleverans
 

4-delad Lyft-Glid skjutdörr - Fjäll

4-delad lyft-glid skjutdörr tillverkat av underhållsfri och nyproducerad PVC. Ingår i vår serie Fjäll och är den mest gedigna och exklusiva skjutdörren i PVC. 


Bilden på leveransklar pall är ett exempel och kan skilja sig från den verkliga specifika pallen.

Pris (inkl.moms):
40 637 kr
Riktpris: 81 273 kr
Du sparar 40 636 kr!
(32 510 kr ex. moms)
Just nu 45% på nätet

Beställningsvara. Normal leveranstid  6-8 veckor. Frakt inom Sverige från 795 kr
Decimeter
Millimeter
Bredd (Dm)

x
Höjd (Dm)
Serie
Glas
Utrustningspaket
Gångdörr
Handtag
Kulör
Mittpost & spröjs
Tillval
Inga extra tillval
Avser den öppningsbara delen på partiet.

Gångdörr sett inifrån

Vänster
Höger

Handtag

Handtagspaket

Vitt handtag med ASSA cylinder på insidan. Skål utsida.
Vitt handtag in- och utsida med ASSA cylinder in- och utsida.
+207
Silverhandtag med ASSA cylinder på insidan. Skål utsida.
+75
Silverhandtag på in- och utsida med ASSA cylinder in- och utsida.
+207

Mellanglasspröjs   Spröjsen går att få i bredderna 8, 18, 26 och 45mm. Standard är 26mm. Spröjsen är mellanglasspröjs vilket innebär att de ligger mellan glasskikten vilket gör att de inte är i vägen vid putsning

Stående: Liggande:
Bredd: Kulör utsida:
Kulör insida:

Genomgående mittpost  Skapa klassiskt utseende med mittposter eller spröjs. Våra genomgående mittposter går att få som 70mm och 84mm breda. Standard genomgående mittpost är 70mm

Stående: Liggande:
Bredd:

Linjera spröjs

Välj att linjera spröjsen med ett annat fönster. Är du osäker kontakta säljare.

Det finns inget fönster i kundvagnen att linjera mot.

Glaskassett

3-glas

Varmkantslist

Ja
+0
Viktig information till dig som ska ha helglasade lösningar! Glas som går under 60cm från gångbar yta ska vara av personsäkerhetsglas. Detta innebär härdat eller laminerat glas. Denna regel gäller både invändigt och utvändigt.

Härdat personsäkerhetsglas

4mm
6 mm
+1 063
8 mm
+2 792

Laminerat personsäkerhetsglas

Båda sidor
+1 463

Självstängande mekanism

Ej självstängande
mekanism
Självstängande
mekanism
+9990

Tätningslist

Grå
Vy:
 

 

4-delad Lyft-Glid skjutdörr tillverkad av underhållsfri PVC. Skjutdörren för dig som vill ha det bästa! Glider lätt och är enkel att öppna även för den minsta familjemedlemmen. Rotera handtagen och dörrbladen lyfter och kan enkelt föras i sidled. Skjut dörrarna till önskat läge och vrid tillbaka handtagen för att fixera läget. Partiet består av 4 delar: Fast-dörr-dörr-fast. Det gör att du får en stor öppning i mitten utan någon stående post när båda dörrbladen är öppnade. Välj om du önskar ha gångdörr på vänster eller höger sida och anpassa efter vad som lämpar sig bäst för just din bostad. För att öppna båda dörrbladen ska först gångdörren öppnas då de har hakfunktion i varandra för ökad inbrottssäkerhet.

Fördelen med denna typ av skjutdörr är möjligheten att skapa riktigt stora glasytor och öppningar. Går att göra upp till 13 meter bred och 2,8 meter hög. Ta bort gränsen mellan inne och ute! Ingår i vår serie Fjäll och är den mest gedigna och exklusiva skjutdörren i PVC. Uppbyggt av ett 5-kammarsystem med kraftig stålförstärkning. Karmen är hela 179mm djup! Går att få millimeter-anpassat utan extra kostnad. Helisolerad för fasad. Helglasade skjutdörrar är utrustade med personsäkerhetsglas in- och utvändigt. SP testat och P-märkt. Utrusta din fönsterdörr med våra utrustningspaket ”Design & Prestanda” eller ”Förenklat Montage”. 

Nedsänkbar tröskel 
Tröskeln bygger 50 mm och kan helt sänkas ner inomhus för obefintlig tröskel. Det man ska tänka på är att gångbar yta inomhus ska linjera med tröskeln. Då tröskeln har fall utåt måste gångbar yta utomhus vara något lägre. Se sprängskiss eller produktbeskrivning om du vill veta mer. Vi rekommenderar att alltid sänka ner tröskeln. Gjuter du exempelvis en platta bör du ta hänsyn till detta vid gjutning.

Extrautrusta med självstängande funktion 
Välj till vår självstängande funktion för ännu enklare stängning. Mekanismen har då även inbyggt klämskydd om man stänger dörren för hastigt. Det hindrar även till eventuell uppkomst av skada på grund av aggressiv stängning. Vid detta val levereras funktionen på båda dörrbladen. 

Glas 
Alla våra skjutdörrar är försedda med härdat personsäkerhetsglas invändigt och utvändigt enligt lagkrav i BBR. Denna skjutdörr är utrustad med 48 mm treglaskassett vilket borgar för en extremt välisolerad dörr. Går at välja till varmkantlist för bättre prestanda och utseende.

OBS! 
Lyft-glid levereras alltid med glaskassetten omonterad vid sidan om för att reducera vikten. Vi rekommenderar att anlita en glasmästare för glasning.

Måttanpassa utan extra kostnad 
Anpassa efter hålet i fasaden. Det kostar inget extra med millimeteranpassning och du kan enkelt beställa din skjutdörr i specialmått direkt i vår e-handel. Observera att du ska ha cirka 10–15 mm runt partiet för drevning. Vid millimeteranpassning anges karmyttermått som är produktens yttermått.

U-värde 
Då dörren är helisolerad och med energiglas ligger u-värdet på 0,8 på hela konstruktionen med ett 3-glas. Rekommendationen från Boverket är 1,0 vilket gör att du får en skjutdörr som är betydligt mer isolerad och funkar både för renovering som nybyggnation. Ju lägre värde desto bättre isolering då värdet U anger energiförlust. Låga u-värden ökar risken för kondens på utsidan av glaskassetten och helt normalt då värmen från insidan inte orkar sig genom glaset och torka upp utsidan. Detta är ett tecken på ett väl isolerat fönster. Kondens uppstår vissa dagar per året och försvinner normalt på morgonen av värme eller vind.

Kulörer 
Som standard, PVC vit RAL 9016. Går att få lackerat i matt valfri RAL kulör. Observera att även om du önskar vit kulör så går detta att lackera i matt vit lack. Snyggt och elegant på denna dörrmodell. Kan även folieras i olika kulörer och träimitationer.

Garanti
30 års garanti på kulörbeständighet på PVC vit 
10 års garanti på övriga kulörer och konstruktion

Skötselråd 
PVC rengörs enklast med ljummet vatten och diskmedel eller grön såpa. Använd aldrig kemikalier! Svåra fläckar behandlas normalt med vanligt diskmedel men vid extrema fall kan aceton användas. OBS! Aceton kan matta ner ytan och får inte användas på kulörer. Undvik smuts och grus som kan repa glaset. Rengör mekaniska delar och smörj vid behov enligt instruktioner från Nordiska Fönster.


Tillverkare: Nordiska Fönster
Profil: Fjäll 5-kammarsystem
Tätning: 3 tätningslister
Handtag: Vitt handtag med ASSA cylinder på insidan. Skål utsida.

Cylinder
ASSA Abloy

Dimensioner
Karmdjup: 179mm
Profilhöjd: 100mm 

Tröskel
50mm aluminiumtröskel. Kan sänkas ner helt för obefintlig tröskel.

Glas & U-värde
3-glas: 48mm glaskassett med varmkantlist. U-värde 0,5/kvm
(Hela konstruktionen 0,8)

Personsäkerhetsglas
Helglasade dörrar härdat in- och utvändigt

Ljud-värde
3-glas: -35dB


Prestandadeklaration 3-glas 48mm