Trygg e-handel
Delbetala tryggt

30-dagars faktura

Hemleverans
 

4-delad skjutdörr aluminiumbeklätt - Norrland Plus

Skjutdörr med aluminiumbeklädnad från vårt eget varumärke och ingår i vår serie Norrland Plus och kan jämföras med bygghandelns sortiment. Härdat personsäkerhetsglas som standard. U-värde 0,7 på hela konstruktionen.

Bilden på leveransklar pall är ett exempel och kan skilja sig från den verkliga specifika pallen.

Pris (inkl.moms):
51 220 kr
Riktpris: 93 127 kr
Du sparar 41 907 kr!
(40 976 kr ex. moms)
Just nu 45% på nätet

Beställningsvara. Normal leveranstid 7-9 veckor. Frakt inom Sverige från 795 kr
På grund av hög orderingång har vi just nu längre leveranstider än normalt. Beräknad leveranstid 7-12 veckor.
Decimeter
Millimeter
Bredd (Dm)

x
Höjd (Dm)
 
Serie
Glas
Gångdörr
Handtag
Kulör
Mittpost & spröjs
Tillval
Sett utifrån. Använd knapparna till höger för att byta vy.

Hängning sett utifrån

Vänster
Höger

Handtag

Handtag med ASSA cylinder på insidan ingår
Handtag med ASSA cylinder på insidan
+0 kr
Handtag med ASSA cylinder på insidan och skål/draghandtag på utsidan
+654 kr
Handtag på båda sidor med ASSA cylinder på endast insidan
+545 kr
Handtag med ASSA cylinder på båda sidor
+996 kr

Kulör

Invändig kulör
Utvändig kulör
Namn
Vit
RAL
Saknas
Pris
0:-
Art-nr
Saknas
StandardkulörerValfri RAL-lack
Valfri RAL

Spröjs   Spröjsen går att få i bredderna 8, 18, 26 och 45mm. Standard är 26mm. Spröjsen är mellanglasspröjs vilket innebär att de ligger mellan glasskikten vilket gör att de inte är i vägen vid putsning

Stående: Liggande:
Bredd: Kulör:
Typ:
 


Genomgående mittpost  Skapa klassiskt utseende med mittposter eller spröjs. Våra genomgående mittposter går att få som 70mm och 84mm breda. Standard genomgående mittpost är 70mm

Stående: Liggande:
Bredd: Modell:
 

Slät mittpost

Dekormittpost

Glaskassett

3-glas
Viktig information till dig som ska ha helglasade lösningar! Glas som går under 60cm från gångbar yta ska vara av personsäkerhetsglas. Detta innebär härdat eller laminerat glas. Denna regel gäller både invändigt och utvändigt.

Härdat personsäkerhetsglas

Invändigt
+0
Utvändigt
+0
Båda sidor
+0

Laminerat personsäkerhetsglas

Invändigt
+4 789
Utvändigt
+4 789
Båda sidor
+9 578
Frostat
+3 279
Cotswold
+3 279

Tröskel

57mm hårdträ
25mm alu-
tröskel
+1 841

Spaltventil

Ej spaltventil
Vit
+307

Tillval

Spaltventil: Perfekt för att skapa god ventilation. Moderna fastigheter bör inte ha spaltventil då de försämrar fönstrets ljud- & isolervärde. Vi rekommenderar alltid riktiga ventiler i fasaden eller FTX ventilation för moderna fastigheter.

Vy:
 

4-delad aluminiumbeklädd skjutdörr från vårt egna varumärke och ingår i vår serie Norrland Plus och är vårt mest isolerande skjutdörrsparti för fasad. Passar dig som ställer höga krav på isolering och design men även är ute efter en skjutdörr av hög kvalitet. Här får du extremt mycket skjutdörr för pengarna då konstruktionen bygger på en ”glid-teknik”. Dörrbladet glider lätt på skenorna, öppnas genom att dra ner handtaget och stängs genom att dra upp det. Utrustad med 3 hakreglar för hög inbrottsäkerhet. Tillverkat av kvistfritt och kärnvirke av furu. Karmarna är lamellimmade och fingerskarvade vilket skapar extra hög formstabilitet. Träet har sitt ursprung från Sibirien och är av långsamtväxande trä vilket ger bättre skydd mot röta. Våra aluminiumskjutdörrar är i grunden uppbyggda som en riktig trädörr som bekläs med aluminium. Vinklade profiler på utsidan för mer ljusinsläpp samt känslan av smalare karmar.

Alla skjutpartier är som standard utrustade med härdat personsäkerhetsglas in- och utvändigt. Våra skjutdörrspartier är av extremt hög finish och design. Detta ser man tydligt på alla noga utvalda detaljer. Vid kulör på utsidan målas även träkärnan med samma kulör vilket gör det omöjligt att se insidans kulör från utsidan. Detta är unikt för Nordiska Fönster och är en av de många detaljer som göra våra fönsterdörrar till något utöver det normala.  Läs mer om våra aluminiumbeklädda skjutdörrar här.

Måttanpassa utan extra kostnad 
Anpassa din skjutdörr efter hålet i fasaden. Det kostar inget extra med millimeteranpassning och du kan enkelt beställa din skjutdörr i specialmått direkt i vår e-handel. Observera att du ska ha cirka 10 mm runt karmen för drevning.

Så här mäter du storleken på din skjutdörr 
Skjutdörren ska ha 10 mm drevning runt karmen. Det innebär att partiet bör vara cirka 20 mm mindre på bredd och höjd i förhållande till hålet i fasaden. Vid millimeteranpassning anges karmyttermått som är produktens yttermått. Ta hänsyn till val av tröskel för att höjden blir rätt. Se produktblad för sprängskiss på trösklar.

Trösklar 
Som standard är skjutdörren utrustad med en tröskel i hårdträ (57mm). Som tillval går det att få en låg tröskel (25mm) som är mer slimmad och lämpar sig där man ställer höga krav på obefintlig tröskel. Låga trösklar i aluminium är alltid isolerade med bruten köldbrygga. Låg tröskel kan sänkas ner för att bli helt obefintlig på insidan.

U-värde 
Då skjutdörren är helisolerad och med energiglas ligger u-värdet på endast 0,7 på hela konstruktionen med ett 3-glas på 48mm. Ju lägre värde desto bättre isolering då värdet U anger energiförlust. Rekommendationen från Boverket är 1,0. Detta gör att våra skjutdörrar till extremt isolerade och klassificeras som en passiv skjutdörr. Låga u-värden ökar risken för kondens på utsidan av glaskassetten och helt normalt då värmen från insidan inte orkar sig genom glaset och torka upp utsidan. Detta är ett tecken på ett väl isolerat fönster. Kondens uppstår vissa dagar per året och försvinner normalt på morgonen av värme eller vind.

Kulörer 
Utsidan går att få lackerat i valfri RAL kulör. Observera att du även kan få alla våra skjutdörrar lackerade med matt glans. Som standard är utsidan i halvblank glans. Insidan av trä är som standard målat i NCS S 0502-Y men går även få i olika lasyrer eller valfri NCS kulör. 

Glas 
Skjutdörrarna är som standard utrustade med härdat personsäkerhetsglas in- och utvändigt.

Garanti 
30 års mot rötskada 
10 års mot kondens mellan glas samt beslagens funktionalitet
5 år kulörbeständighet

Skötselråd 
Aluminiumbeklädda skjutdörrar rengörs enklast med ljummet vatten och diskmedel eller grön såpa. Använd aldrig kemikalier! Svåra fläckar behandlas normalt med vanligt diskmedel. Vid mindre repor på aluminiumet kan rengöringsmedlet VIM användas. Applicera medlet på en trasa och gnugga försiktigt. Undvik smuts och grus som kan repa glaset. Rengör mekaniska delar och smörj vid behov enligt instruktioner från Nordiska Fönster.

Att tänka på
Vid köp av lackade produkter i aluminiumbeklätt trä kan det förekomma nyansskillnader mellan träpartierna och aluminiumpartierna på produkten. Detta beror på att det är två olika färgskalor som matchas och det kan aldrig bli exakt samma kulör. Även materialet som blir lackat spelar in här då det har olika yta. Väljer man även att bryta en kulör för att få fram en specialkulör kan skillnaden komma att bli ännu större.Tillverkare: Nordiska Fönster

Dimensioner
Karmdjup: 145mm
Profilhöjd (karm + båge): 121mm

Tröskel
Som standard: Hårdträ 57mm
Tillval: 25mm handikappanpassad tröskel i aluminium 

U-värde hela konstruktionen
3-glas: 0,7

U-värde glas
3-glas: 0,7/kvm

Ljud-värde
3-glas: -34dB

Glas
Härdat personsäkerhetsglas in- och utvändigt

Handtag
Handtag med ASSA cylinder på insidan

Glanstal:
Vitmålat trä: Glans 20
Vitmålat aluminium: Glans 70

Annan NCS kulör än vit på trä: Glans 23
Annan RAL kulör än vit på alu: 70

Lasyr och klarlack på trä: Glans 40